Sütlü İrmik Helvası Tarifi
Sütlü İrmik Helvası tarifi: Sütlü İrmik Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Sütlü İrmik Helvası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Sütlü İrmik Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Helva için:
- 100 gram tereyağı
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 100 gram dolmalık fıstık
- 1,5 su bardağı irmik
Şerbeti için:
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya şekeri
Üzeri için:
Sütlü İrmik Helvası tarifi nasıl yapılır?
- Şerbeti pişmeyeceği için önce onu hazırlayalım ve su, süt, şekeri bir kaba alıp şeker eriyene kadar karıştıralım.
- Tereyağı ve zeytinyağını tencereye alıp eritelim
- Fıstığı yağda kavurup irmiği ekleyelim ve yaklaşık 15 dakika rengi değişene kadar kavuralım.
- En son şerbeti eklemeden önce vanilyayı ilave edelim.
- Şerbeti sıcak irmiğe döküp bir taşım kaynatıp kapağını kapatalım ve demlemeye bırakalım.
- 20 dakika sonra servis etmeye hazır.
- Servis öncesi üzerine tarçın serpelim. Afiyet olsun.
Sütlü İrmik Helvası tarifinin püf noktası nedir?
Servisi kalıptan çıkarmak için önce kalıbı soğuk sudan geçirin ve ardından helvayı içine doldurup bastırın. Helva kalıptan daha kolay çıkacak bu sayede.