Sütlü Fincan Tatlısı Tarifi
Sütlü Fincan Tatlısı tarifi: Sütlü Fincan Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Sütlü Fincan Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 adet
Sütlü Fincan Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 3/4 su bardağı un
- 1/4 su bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için:
- 3-4 yemek kaşığı hindistan cevizi
Sütlü Fincan Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Süt, şeker, un ve nişastayı bir tencere alarak güzelce karıştırın.
- Karışımı kısık-orta ateşte kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin.
- Kaynadıktan sonra kısık ateşte 1-2 dakika daha pişirip ocaktan alın.
- İçerisine tereyağı ve vanilyayı ekleyip güzelce karıştırın.
- Kahve fincanlarının içlerini güzelce ıslatın ve muhallebiyi fincanlara paylaştırın.
- 30 dakika oda sıcaklığında, 2-3 saat de buzdolabında beklettin.
- Buzdolabından çıkardıktan sonra parmağınızla hafifçe fincandan ayırıp, tamamen çıkarın ve Hindistan cevizine bulayarak afiyetle tüketin.
Sütlü Fincan Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Tatlınıza aroma vermesi için kaynadıktan sonra damla sakızı ilave edebilirsiniz.