Sütlü Ekmek Tarifi
Sütlü Ekmek tarifi: Sütlü Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Sütlü Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 adet
Sütlü Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram un
- 1 paket instant maya
- 150 gram süt (ılık)
- 150 gram tereyağı
- 2 adet yumurta
- 15 gram şeker
- 10 gram tuz
- 1 adet yumurta sarısı (Üzerine sürmek için)
Sütlü Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Ilık süt ile mayayı iyice karıştırın ve 5 dakika bekletin.
- Unu geniş bi kabın içerisine eleyin.
- Oda sıcaklığındaki tereyağını un ile birlikte harmanlayın.
- Sütlü mayayı unun içerisine ilave edin.
- Yumurta ve şekeri de ilave edip, homojenize oluncaya kadar yoğurun.
- En son tuzu ilave edip katlayarak hamuru yoğurmaya devam edin.
- Hamuru 50'şer gramlık bezeler halinde tezgah üzerinde mayalandırın.
- Fırını fansız programda 180 dereceye ısıtın.
- Dikdörtgen fırın kabını yağlayıp hafifçe unlayın.
- Mayalanan bezelerin gazını alıp tezgah üzerinde 15 dakika daha mayalandırın.
- Fırın tepsisine yuvarlak şekilleri ile yan yana dizin ve üzerine yumurta sarısı sürüp fırında 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. İşte bu kadar kolay, afiyet olsun!
Sütlü Ekmek tarifinin püf noktası nedir?
Ilık süt kullanmak hamurun daha hızlı mayalanmasına yardımcı olur.
Sütlü Ekmek tarifi için servis önerisi
Kızarsın hellim peynirleri, çıksın domates biberler.