Sütlü Çıtır Muska Böreği Tarifi
Sütlü Çıtır Muska Böreği tarifi: Sütlü Çıtır Muska Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Sütlü Çıtır Muska Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
3 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Sütlü Çıtır Muska Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 yaprak baklavalık yufka
- 10 dal maydanoz yaprağı
- 3 adet mantar
- 1/2 adet sucuk
- 100-150 gram dil peyniri
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kuru kekik
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Sütlü Çıtır Muska Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Maydanozu ince ince doğrayın. Mantar, sucuk, peyniri rendeleyip maydanozla karıştırın.
- Bu karışıma tüm baharatlarını ekleyip karıştırın. İç harcı bir kenara alın.
- Baklava yufkasını boylamasına eşit şekilde dörde kesin. Kestiğiniz 2 yufkayı uzunlamasına tezgaha serin uçlarını hafif ıslatarak birleştirin.
- En alt kısma 1 kaşık kadar iç harç koyun ve muska şeklinde sarın. İç harç bitene kadar bu işlemi devam ettirin.
- Sütü çukur tabağa alın. Börekleri süte daldırıp çıkarttıktan sonra hafif sütünü süzün ve kızgın yağa dikkatli şekilde bırakın.
- Çok yakmadan güzel bir renk alana kadar 2-3 dakika kızartın. Afiyet olsun.
Sütlü Çıtır Muska Böreği tarifinin püf noktası nedir?
Süte batırdığınız yufkaları hafif sıkıp fazla sütten arındırın. Ancak bir tabakta bekletmeyin. Baklavalık yufkalar çok ince olduğundan süte batırıldıktan sonra dağılmaya çok müsait olurlar. Bu işlemi hepsini aynı anda değil tek tek yapıp hemen kızartmaya başlayın.