Sütlü Çikolatalı Tatlı Tarifi
Sütlü Çikolatalı Tatlı tarifi: Sütlü Çikolatalı Tatlı için gerekli malzemeler nelerdir? Sütlü Çikolatalı Tatlı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 bardak
Sütlü Çikolatalı Tatlı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Muhallebisi için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Çikolata sos için:
- 2 paket krema
- 3 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı kakao
- 6 yemek kaşığı pudra şekeri
Sütlü Çikolatalı Tatlı tarifi nasıl yapılır?
- Önce sosu yapmakla başlayın. Sosluk tavanıza sütü, kremayı, pudra şekerini ve kakaoyu ekleyip çırpma teli yardımıyla karıştırın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın.
- Muhallebisi için tereyağı dışındaki bütün malzemeleri tencereye koyun. Mikserle çırpın. Daha sonra ocağın altını yakın ve pişirmeye başlayın.
- Muhallebi kıvamını alınca tereyağını ekleyin ve karıştırın. Tencerenizi ocaktan alın ve pürüzsüz olması için mikser yardımıyla tekrar çırpın.
- Sunum bardaklarınıza muhallebi- çikolata sosu olacak şekilde katmanlar halinde dökün. Sakın hepsini aynı anda yapmayın. Çikolata sosu ile muhallebi birbirine karışır.
- Muhallebiyi koyun ve sonra 5 dakika soğuması için bekleyin. Sonra çikolata sosunuzu yavaş yavaş tatlı kaşığı yardımıyla koyun. Bu işlemi sırasıyla yapın.
- Sunum bardaklarınızdaki tatlı oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına koyun ve 2 saat bekletin. 2 saat sonunda üzerine kakao serpiştirin. Şimdiden afiyet olsun.
Sütlü Çikolatalı Tatlı tarifinin püf noktası nedir?
Muhallebiyi yaparken çikolata sosunuzun üstünün kabuk tutmaması için karıştırın.