Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sütlü Biber Turşusu Tarifi

Sütlü Biber Turşusu

Sütlü Biber Turşusu Tarifi

Sütlü Biber Turşusu tarifi: Sütlü Biber Turşusu için gerekli malzemeler nelerdir? Sütlü Biber Turşusu nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sütlü Biber Turşusu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram çarliston biber
  • 1 litre keçi sütü
  • 300 gram beyaz peynir (sert ve yağlı)

Sütlü Biber Turşusu tarifi nasıl yapılır?

  • Önce sütü bir tencereye alın ve iyice kaynatın, ardından altını kapatıp ılınması için bir kenarda bekletin.
  • Biberleri yıkayın ve 2-3 cm’lik parçalar şeklinde doğrayın.
  • Doğradığınız biberleri kavanozlara paylaştırın, biberler kavanozun 3’te 1’ini kaplayacak şekilde olmalıdır.
  • Kavanoza koyduğunuz biberlerin üstüne üstlerini kapatacak kadar peynir ufalayın.
  • Ilıklaşmış sütün sıcaklığını kontrol edin; yoğurt mayalama sıcaklığından biraz daha sıcak olmalı.
  • İstenen sıcaklığa gelmiş olan sütü kavanozlara koyduğunuz biber ve peynirlerin üstüne doldurun. Kavanozlar ağzına kadar sütle dolmuş olmalı.
  • Kavanozların kapaklarını sıkıca kapatın ve derince bir tepsinin içerisine kavanozları ters çevirerek kapak kısımları altta kalacak şekilde koyun.
  • Yoğurt mayalar gibi kavanozları örtülerle güzelce sarın ve ılık bir ortamda, bu şekilde yaklaşık 10 gün boyunca bekletin.
  • Bu süre zarfında kavanozlardan süt taşması olacak ve aynı yoğurt gibi bir mayalanma süreci geçirecekler.
  • Bekleme süresinin sonunda kavanozları örtülerin altından çıkartın ve biberleri istenen kıvama gelip gelmediğini kontrol edin. Eğer biberler sararmışsa ve üstlerindeki peynir-süt karışımı yoğurt gibi bir kıvam almışsa turşunuz olmuş demektir.
  • Buzdolabında da 5 gün beklettikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz. Sütlü biber turşunuzu buzdolabında saklamayı unutmayın.

Sütlü Biber Turşusu tarifinin püf noktası nedir?

Sütlü biber turşusunu damak zevkinize göre acı ya da tatlı biberle yapabilirsiniz. Acı biber kullanacaksanız biberleri yıkadıktan sonra tuzla ovup sonrasında tekrar yıkamalısınız. Keçi sütü yerine koyun sütü de kullanabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025