Sütlü Bezelye Çorbası Tarifi
Sütlü Bezelye Çorbası tarifi: Sütlü Bezelye Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Sütlü Bezelye Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Sütlü Bezelye Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı bezelye
- 1 adet soğan
- 1 adet patates
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 4-5 su bardağı su
Sütlü Bezelye Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Soğanı yemeklik doğrayın. Patatesi küp şekilde doğrayın.
- Derin ve geniş bir tencerede 1 yemek kaşığı tereyağını eritin. Soğan ve patatesleri kavurun.
- Bezelyeyi ekleyin ve biraz daha kavurun. Suyunu ekleyip, kaynamaya bırakın.
- Diğer taraftan bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağını eritin ve unu ekleyin. Unun kokusu çıkana kadar kavurun.
- Sütü yavaş yavaş ekleyin ve bir yandan karıştırın. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin.
- Çorbaya ekleyin ve blender ile çekip, bir süre daha pişirin. Arada karıştırmayı unutmayın.
- Dereotu ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.