Sütlü Bal Kabağı Çorbası Tarifi
Sütlü Bal Kabağı Çorbası tarifi: Sütlü Bal Kabağı Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Sütlü Bal Kabağı Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Sütlü Bal Kabağı Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 220 gram bal kabağı
- 60 gram kereviz
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet orta boy havuç
- 30 gram tereyağı
- 25 mililitre zeytinyağ
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 adet defne yaprağı
- 700 mililitre su
- 50 mililitre süt
Sütlü Bal Kabağı Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Tencereye zeytinyağı ve tereyağı alınır.
- Üzerine yarım ay şeklinde doğranmış soğan eklenir ve kavrulur.
- Sonrasında küp küp doğranmış havuç, kereviz eklenir kavrulmaya devam edilir.
- En son olarak küp küp olarak doğranmış bal kabağı ve baharatlar eklenir 1-2 dakika daha kavrulur.
- son olarak suyu eklenip defne yaprağı da konur ve orta ateşte pişirilmeye bırakılır.
- Pişen çorba ocaktan alınır. İçerisinde defne yaprağı alınır ve süt eklenip blendrdan geçirilir.
- Hazır olan çorba kaselere alınarak servis edilir. Afiyet Olsun!