Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sütlü Bal Kabağı Çorbası Tarifi

Sütlü Bal Kabağı Çorbası

Sütlü Bal Kabağı Çorbası Tarifi

Sütlü Bal Kabağı Çorbası tarifi: Sütlü Bal Kabağı Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Sütlü Bal Kabağı Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sütlü Bal Kabağı Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 220 gram bal kabağı
  • 60 gram kereviz
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet orta boy havuç
  • 30 gram tereyağı
  • 25 mililitre zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 adet defne yaprağı
  • 700 mililitre su
  • 50 mililitre süt

Sütlü Bal Kabağı Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Tencereye zeytinyağı ve tereyağı alınır.
  • Üzerine yarım ay şeklinde doğranmış soğan eklenir ve kavrulur.
  • Sonrasında küp küp doğranmış havuç, kereviz eklenir kavrulmaya devam edilir.
  • En son olarak küp küp olarak doğranmış bal kabağı ve baharatlar eklenir 1-2 dakika daha kavrulur.
  • son olarak suyu eklenip defne yaprağı da konur ve orta ateşte pişirilmeye bırakılır.
  • Pişen çorba ocaktan alınır. İçerisinde defne yaprağı alınır ve süt eklenip blendrdan geçirilir.
  • Hazır olan çorba kaselere alınarak servis edilir. Afiyet Olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025