Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sütle Pişen Börek Tarifi

Sütle Pişen Börek

Sütle Pişen Börek Tarifi

Sütle Pişen Börek tarifi: Sütle Pişen Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Sütle Pişen Börek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sütle Pişen Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 7 adet yufka
  • 1,5 su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 400 gram beyaz peynir (az tuzlu, yumuşak)
  • 1/2 demet kıyılmış maydanoz
  • 3 su bardağı süt

Sütle Pişen Börek tarifi nasıl yapılır?

  • 1 tam yufkayı uçları tepsinin dışında kalacak şekilde, tabanını yağladığınız yuvarlak börek tepsisine yayın.
  • Her katı yağlanacak şekilde 2,5 kat yufkayı tepsinin içerisine yayın.
  • Ufalanmış beyaz peynir ve maydanozu da serpiştirdikten sonra üzerine tekrar yağlanmış 2,5 kat yufka serin.
  • Son olarak 1 kat yufkayı üzerine çarşaf gibi serip kenarlarını içe katlayın, fazlasını kesin. Bıçakla porsiyonluk dilimler kesin ve 195 derece fırında 30 dakika fırınlayın.
  • Böreği fırından çıkarıp üzerine sütü gezdirin ve tekrar fırına verip 20 dakika daha fırınlayın.
  • Fırından çıkan böreğin ilk sıcaklığı geçtikten sonra dilimleyip servis edin. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025