Sütle Pişen Börek Tarifi
Sütle Pişen Börek tarifi: Sütle Pişen Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Sütle Pişen Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Sütle Pişen Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 7 adet yufka
- 1,5 su bardağı eritilmiş tereyağı
- 400 gram beyaz peynir (az tuzlu, yumuşak)
- 1/2 demet kıyılmış maydanoz
- 3 su bardağı süt
Sütle Pişen Börek tarifi nasıl yapılır?
- 1 tam yufkayı uçları tepsinin dışında kalacak şekilde, tabanını yağladığınız yuvarlak börek tepsisine yayın.
- Her katı yağlanacak şekilde 2,5 kat yufkayı tepsinin içerisine yayın.
- Ufalanmış beyaz peynir ve maydanozu da serpiştirdikten sonra üzerine tekrar yağlanmış 2,5 kat yufka serin.
- Son olarak 1 kat yufkayı üzerine çarşaf gibi serip kenarlarını içe katlayın, fazlasını kesin. Bıçakla porsiyonluk dilimler kesin ve 195 derece fırında 30 dakika fırınlayın.
- Böreği fırından çıkarıp üzerine sütü gezdirin ve tekrar fırına verip 20 dakika daha fırınlayın.
- Fırından çıkan böreğin ilk sıcaklığı geçtikten sonra dilimleyip servis edin. Afiyet olsun!