Sütlaç Tart Tarifi
Sütlaç Tart tarifi: Sütlaç Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Sütlaç Tart nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
80 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Sütlaç Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tart Hamuru İçin:
- 200 gram un
- 100 gram pudra şekeri
- 50 gram tereyağı
- 1 adet yumurta
Sütlaç İçin:
- 1/2 çay bardağı pirinç
- 1/2 litre süt
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1/2 çay bardağı su
Şeftali Püresi İçin:
- 1 adet şeftali
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1/2 çay bardağı su
Pralin İçin:
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 50 gram fındık
Sütlaç Tart tarifi nasıl yapılır?
- Tart hamuru için un, pudra şekeri ve tereyağını robottan geçirin ve yumurta ile birleştirip hamur haline getirin. Hamuru streçleyip buzdolabında dinlendirin.
- Pirinci, üzerini geçecek miktarda su ile yumuşayana kadar pişirin. Yumuşayan pirinçlere süt, şeker ve çubuk tarçını ekleyip hafif koyulaşana kadar pişirin.
- Kıvam için, su ile açtığınız nişastayı sütlaca ekleyin ve bir taşım kaynatıp, koyulaşınca ocaktan alıp soğutun. Tart hamurunu 18 santimetrelik kelepçeli kalıba yerleştirin.
- Tart hamurunu 190 derecede kızarana kadar pişirin. Şeftali püresi için şeftaliyi soyup doğrayın.
- Ufak bir tavada şeftali ve şekeri yumuşayana kadar pişirin ve blenderden geçirin.
- Püreye nişasta ve su karışımını ekleyip, koyulaşana kadar pişirip soğutun. Pralin için şekeri karamel haline getirin ve fındıkların üzerine dökün.
- Karamel sertleşince fındıkları robottan geçirin. Fırından çıkan ve oda sıcaklığına gelen tarta şeftali püresini sürün.
- Soğuk sütlacı tart kalıbına doldurun ve pralin ile süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Sütlaç Tart tarifinin püf noktası nedir?
Bu tarifi dilerseniz porsiyonluk ufak tartlar halinde de yapabilirsiniz.