Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Süt Turtası Tarifi

Süt Turtası

Süt Turtası Tarifi

Süt Turtası tarifi: Süt Turtası için gerekli malzemeler nelerdir? Süt Turtası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Süt Turtası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 12 adet baklavalık yufka
  • 1/2 su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 3 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket vanilin
  • 1,5 su bardağı süt

Süt Turtası tarifi nasıl yapılır?

  • Baklavalık yufkaları tezgaha alın ve her birinin üzerine eritilmiş tereyağını fırça yardımıyla dağıtın.
  • Kelepçeli kek kalıbının içerisine pişirme kağıdı serin.
  • Yağlanmış tereyağlı baklavalık yufkaları büzün ve salyangoz şeklinde yuvarlayıp kelepçeli kalıba yerleştirin.
  • Baklavalık yufkaları önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirip, ocaktan alın.
  • Bu sırada derin bir kasede yumurta, toz şeker, tuz ve pudra şekerini çırpın.
  • Son olarak üzerine vanilin ve sütü de ekledikten sonra tekrar çırpın ve bu karışımı fırından çıkardığınız baklavalık yufkaların üzerine dökün.
  • Bu karışımı tekrar fırına verin ve  15 dakika daha pişirin.
  • Fırından çıkardığınızda ilk sıcaklık geçtikten sonra üzerine pudra şekeri serpiştirin ve sevdiklerinizle afiyetle tüketin!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025