Süt Soslu 12 Kaşık Tatlısı Tarifi
Süt Soslu 12 Kaşık Tatlısı tarifi: Süt Soslu 12 Kaşık Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Süt Soslu 12 Kaşık Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Süt Soslu 12 Kaşık Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Keki için:
- 3 çorba kaşığı süt
- 3 çorba kaşığı sıvı yağ
- 3 adet yumurta
- 1 adet vanilya
- 1 adet kabartma tozu
- 3 tepeleme yemek kaşığı şeker
- 3 tepeleme yemek kaşığı un
- 3 tepeleme yemek kaşığı irmik
Süt şerbeti için:
- 3 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı şeker
Süt Soslu 12 Kaşık Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak sosu hazırlayıp kenara alalım. 3 su bardağı oda ısında süt ve 1,5 su bardağı şekeri karıştıralım, şekerin erimesini sağlayalım, daha sonra şeker ve yumurtayı mikser ile 5 dakika çırpalım.
- Malzemeleri önce sıvılar sonra katılar olacak şekilde ekleyip spatula ile karıştıralım. Küçük kare borcamı yağlayıp içine dökelim, isterseniz malzemeyi iki katına çıkarıp da yapabilirsiniz size kalmış.
- 180 derece önceden ısınmış alt üst ayarda iyice kızarana kadar pişirin. Fırından çıkınca çatalla delikler açıp süt sosu dökelim. Ilık sütün içerisine (oda ısısında olmalı) şekeri eritip üzerine döküyoruz bu aşamada.
Süt Soslu 12 Kaşık Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Yemek kaşığı tepeleme dolu olacak. Süt şerbetini hazırlarken damak tadınıza göre şekere oranını 1 su bardağı veya daha az kullanabilirsiniz.
Süt Soslu 12 Kaşık Tatlısı tarifi için servis önerisi
Soğuk olarak servis ediniz.