Süt Şerbetli Un Helvası Tarifi
Süt Şerbetli Un Helvası tarifi: Süt Şerbetli Un Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Süt Şerbetli Un Helvası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Süt Şerbetli Un Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı un (250 gr)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 su bardağı ceviz içi (iri parçalanmış)
- 1 paket dolmalık fıstık
- 2 büyük su bardağı süt (600 ml)
- 6 yemek kaşığı şeker
Süt Şerbetli Un Helvası tarifi nasıl yapılır?
- Önce tereyağı eklenir ve bir iki kez karıştırılır. Ardından zeytinyağı eklenir. (Zeytinyağını sevmeyenler sıvı yağ ekleyebilir.)
- Unu eklenip, yaklaşık 15 dakika kavrulur.
- Süt ve şeker bir yerde karıştırılara şeker eritilir.
- Süt, kavrulmuş una kepçe yardımcıyla azar azar ilave edilir. (Bu aşamada sıçramalar çok oluyor dikkat etmeniz gerekir.)
- Kaşığın tersi ile bastırarak şerbet iyice yedirilir.
- Altı kapatıldıktan sonra dinlenmesi için ağzı kapalı 10-15 dakika bekletilir. Afiyet olsun.