Süt Şerbetli Islak Kurabiye Tarifi
Süt Şerbetli Islak Kurabiye tarifi: Süt Şerbetli Islak Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Süt Şerbetli Islak Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Süt Şerbetli Islak Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 200 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3/4 su bardağı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 - 3 su bardağı un
Şerbeti için:
- 1,5 su bardağı soğuk süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
Üzeri için:
- 100 gram hindistan cevizi
Süt Şerbetli Islak Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Sıvı yağ, tereyağı ve yumurtayı bir kabın içerisine alıp güzelce karıştırın. Pudra şekerini de ilave ederek karıştırmaya devam edin.
- Bu malzemelerin üzerine kakaoyu ve kabartma tozunu ekleyi. Unu da azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan, yumuşacık kıvamlı bir hamur elde edin.
- Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Elinizle top top yuvarlayın. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine bu kurabiyeleri dizin.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri hafif çatlayıncaya dek 10-15 dakika kadar pişirin.
- O sırada soğuk sütün içerisine vanilya ve toz şekeri ekleyin. Şeker içerisinde hafif eriyince kadar güzelce çırparak karıştırın. Şerbeti soğuk bir şekilde muhafaza edin.
- Fırından çıkan kurabiyelerinizi oda sıcaklığında 5 dakika kadar dinlendirin. Bu şekilde ilk sıcaklıkları çıkıp dinlenmiş ve kıvamlarını toparlamış olacaklardır. Ardından hazırladığınız soğuk süte kurabiyelerinizi batırıp çıkarın. Bir tabağa dizin.
- Kurabiyeler şerbetlerini çektikten sonra üzerlerine Hindistan cevizi serperek servis edin. Afiyetler olsun!
Süt Şerbetli Islak Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Kurabiyeler hafif sıcak, şerbet soğuk olmalı.