Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Süt Şerbetli Borcam Tatlısı Tarifi

Süt Şerbetli Borcam Tatlısı

Süt Şerbetli Borcam Tatlısı Tarifi

Süt Şerbetli Borcam Tatlısı tarifi: Süt Şerbetli Borcam Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Süt Şerbetli Borcam Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Süt Şerbetli Borcam Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 3 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 3 tepeleme yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:

  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı süt

Süt Şerbetli Borcam Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurta ile şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Kabartma tozu ve vanilya hariç, kalan malzemeleri de ekleyerek çırpmaya devam edin.
  • Son olarak kabartma tozu ve vanilini ekleyerek çırpın ve bir borcama ya da derin bir fırın tepsisine boşaltın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
  • Kek pişerken oda sıcaklığındaki süt içine şekeri ekleyerek iyice karıştırın.
  • Pişen tatlı fırından çıkınca ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyin ve serbeti her tarafına gelecek şekilde dökün.
  • Üzerini kapatıp soğumaya bırakın. İyice soğuyunca buzdolabına alın. Buzdolabından çıkarıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025