Süt Şerbetli Borcam Tatlısı Tarifi
Süt Şerbetli Borcam Tatlısı tarifi: Süt Şerbetli Borcam Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Süt Şerbetli Borcam Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Süt Şerbetli Borcam Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 yemek kaşığı irmik
- 3 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı süt
- 3 tepeleme yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı süt
Süt Şerbetli Borcam Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta ile şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Kabartma tozu ve vanilya hariç, kalan malzemeleri de ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Son olarak kabartma tozu ve vanilini ekleyerek çırpın ve bir borcama ya da derin bir fırın tepsisine boşaltın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
- Kek pişerken oda sıcaklığındaki süt içine şekeri ekleyerek iyice karıştırın.
- Pişen tatlı fırından çıkınca ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyin ve serbeti her tarafına gelecek şekilde dökün.
- Üzerini kapatıp soğumaya bırakın. İyice soğuyunca buzdolabına alın. Buzdolabından çıkarıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!