Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Süt Reçelli Tart Tarifi

Süt Reçelli Tart

Süt Reçelli Tart Tarifi

Süt Reçelli Tart tarifi: Süt Reçelli Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Süt Reçelli Tart nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Süt Reçelli Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 125 gram tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5-2 su bardağı un
  • 1/2 kavanoz süt reçeli
  • 1 avuç fındık krokan

Süt Reçelli Tart tarifi nasıl yapılır?

  • Tart hamuru malzemeleri karıştırılıp yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğurulur.
  • Hamur iki yağlı kağıt arasında merdane yardımıyla açılıp yuvalarlak kalıp ile kesilir.
  • Yağlanmış tart kalıplarına koyulup ortaları çatalla delinir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirilir.
  • Fırından çıkıp soğuyunca tartların ortasına süt reçeli ve fındık krokan koyulup servis edilir. Afiyet olsun.

Süt Reçelli Tart tarifinin püf noktası nedir?

Süt reçeli yerine erimiş çikolata da kullanabileceğiniiz


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025