Süt Reçelli Tart Tarifi
Süt Reçelli Tart tarifi: Süt Reçelli Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Süt Reçelli Tart nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Süt Reçelli Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 125 gram tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5-2 su bardağı un
- 1/2 kavanoz süt reçeli
- 1 avuç fındık krokan
Süt Reçelli Tart tarifi nasıl yapılır?
- Tart hamuru malzemeleri karıştırılıp yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğurulur.
- Hamur iki yağlı kağıt arasında merdane yardımıyla açılıp yuvalarlak kalıp ile kesilir.
- Yağlanmış tart kalıplarına koyulup ortaları çatalla delinir.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirilir.
- Fırından çıkıp soğuyunca tartların ortasına süt reçeli ve fındık krokan koyulup servis edilir. Afiyet olsun.
Süt Reçelli Tart tarifinin püf noktası nedir?
Süt reçeli yerine erimiş çikolata da kullanabileceğiniiz