Süt Reçelli Brownie Tarifi
Süt Reçelli Brownie tarifi: Süt Reçelli Brownie için gerekli malzemeler nelerdir? Süt Reçelli Brownie nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
12 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
9 adet küçük boy
Süt Reçelli Brownie yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yumurta
- 120 gram toz şeker (1 kaşık esmer şeker kullandım)
- 160 gram bitter çikolata
- 60 gram tereyağı
- 46 gram un
- 1 paket vanilya
- 12 gram kakao
- 1 tutam tuz
- 2 yemek kaşığı süt reçeli
Süt Reçelli Brownie tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağını ocağa alın ve kısık ateşte eridikten sonra içerisine çikolataları bırakıp erip ılınması için bir kenara ayırın.
- Bir karıştırma kabına yumurtaları kırın, üzerine toz şekeri de ekleyip mikser kullanarak, yüksek devirde güzelce çırpın.
- Yumurta ve toz şeker iyice karıştıktan sonra içine eritilmiş tereyağı çikolata ve kakaoyu ilave edip karıştırdıktan sonra bu karışıma un ve kabartma tozunu da eleyerek ekleyin.
- Harcı yavaş şekilde karıştırın. Harcınız hazır oldu bile.
- Ardından yağlı kağıdı yerleştirdiğiniz kabınıza tüm harcı koyup üzerini spatulayla düzeltikten sonra süt reçelinden dilediğini kadar koyup kürdanla şekillendirin. Afiyet olsun.
Süt Reçelli Brownie tarifinin püf noktası nedir?
Pişmedi diye düşünerek daha fazla pişirme olayından kaçın yoksa brownie değil kek olur.