Süt Reçeli Tarifi
Süt Reçeli tarifi: Süt Reçeli için gerekli malzemeler nelerdir? Süt Reçeli nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kavanoz (500 ml.)
Süt Reçeli yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı karbonat
Süt Reçeli tarifi nasıl yapılır?
- Süt, toz şeker ve karbonatı şeker eriyene kadar bir kapta karıştırın.
- Karışımı Vestel Çok Amaçlı Pişirici'nin içerisine aktarın ve kapağı kapatın.
- Cihazı çalıştırın, reçel modunu seçin ve buhar valfini kapatıp süre sonuna kadar pişirin.
- Süre sonunda cihazı kapatın ve buharı tahliye etmeden önce 10 dakika bekleyin. Ardından buharı tahliye edip kapağı açın.
- Cihazı kapak açık şekilde et sote modunda tekrar çalıştırın ve reçeli koyulaşana kadar yaklaşık 20- 25 dakika ara ara karıştırarak pişirin.
- Kabarcıkları ufalan karışımı bir kavanoza ya da cam bir kaba alın ve oda sıcaklığında bir gece dinlendirip ağzı kapalı bir şekilde dilediğiniz zaman kullanmak üzere serin, karanlık bir yerde muhafaza edin. Afiyet olsun!