Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Süt Lokması Tarifi

Süt Lokması

Süt Lokması Tarifi

Süt Lokması tarifi: Süt Lokması için gerekli malzemeler nelerdir? Süt Lokması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Süt Lokması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 su bardağı süt (200 ml. lik bardakla)
  • 1/2 su bardağı irmik
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta

Süt Lokması tarifi nasıl yapılır?

  • Şerbeti için su şeker ve limon suyunu kaynatıp koyu kıvamlı bir şerbet elde ediyoruz. Pişen şerbeti soğumaya bırakıyoruz. (Şerbet tamamen soğumuş olmalı kullanım öncesi.)
  • Ayrı bir tencerede irmiği sütle pişirip tencereden toparlanacak kıvama gelene kadar karıştırarak pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra 1 yemek kaşığı sıvı yağı ve yumurtayı ekleyip iyice yoğuruyoruz.
  • Bir tavaya bolca sıvı yağ koyuyoruz. İrmikli karışımdan küçük toplar yuvarlayıp soğuk yağın içine atıyoruz. Yuvarlarken elimize yapışmaması için elimizi ara ara hafifçe yağlayabiliriz.
  • Tavayı ocağa alıp ara ara sallayarak lokmalar kızarana kadar pişiriyoruz. Sıcak lokmaları iyice soğumuş olan şerbete atıp karıştırdıktan sonra servis tabağına alıyoruz.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025