Süt Lokması Tarifi
Süt Lokması tarifi: Süt Lokması için gerekli malzemeler nelerdir? Süt Lokması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Süt Lokması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 su bardağı süt (200 ml. lik bardakla)
- 1/2 su bardağı irmik
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
Süt Lokması tarifi nasıl yapılır?
- Şerbeti için su şeker ve limon suyunu kaynatıp koyu kıvamlı bir şerbet elde ediyoruz. Pişen şerbeti soğumaya bırakıyoruz. (Şerbet tamamen soğumuş olmalı kullanım öncesi.)
- Ayrı bir tencerede irmiği sütle pişirip tencereden toparlanacak kıvama gelene kadar karıştırarak pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra 1 yemek kaşığı sıvı yağı ve yumurtayı ekleyip iyice yoğuruyoruz.
- Bir tavaya bolca sıvı yağ koyuyoruz. İrmikli karışımdan küçük toplar yuvarlayıp soğuk yağın içine atıyoruz. Yuvarlarken elimize yapışmaması için elimizi ara ara hafifçe yağlayabiliriz.
- Tavayı ocağa alıp ara ara sallayarak lokmalar kızarana kadar pişiriyoruz. Sıcak lokmaları iyice soğumuş olan şerbete atıp karıştırdıktan sonra servis tabağına alıyoruz.