Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Süt Kaymaklı Kurabiye Tarifi

Süt Kaymaklı Kurabiye

Süt Kaymaklı Kurabiye Tarifi

Süt Kaymaklı Kurabiye tarifi: Süt Kaymaklı Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Süt Kaymaklı Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Süt Kaymaklı Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 200 gram oda sıcaklığında tereyağ
  • 1 su bardağı (2 parmak eksik) süt kaymağı
  • 1 su bardağı (2 parmak eksik) pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 2 tepeleme yemek kaşığı bal
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu

Süt Kaymaklı Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Tereyağı, bal ve kaymağı iyice çırpalım.
  • Yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edelim.
  • Pudra şekerini ekleyip, krema kıvamı alana kadar çırpalım.
  • Vanilin ve kabartma tozunu ekleyelim. Unu kontrollü bir şekilde ekleyip önce spatula ile daha sonra iyice yoğuralım.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir kıvamda olması gerekiyor.
  • Üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında 30 dakika dinlendirelim.
  • Dinlenen hamurumuzun altına ve üzerinde yağlı kağıt serelim ve merdane ile çok ince olmayacak şekilde açalım.
  • Açtığımız hamuru istediğiniz şekilde keselim.
  • 180℃ önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirelim.
  • Pişen kurabiyeleri fırından çıkarıp soğuduktan sonra servis edelim. Afiyet olsun.

Süt Kaymaklı Kurabiye tarifi için servis önerisi

Üzerini eritilmiş çikolata ile süsleyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025