Süt Kaymaklı Kurabiye Tarifi
Süt Kaymaklı Kurabiye tarifi: Süt Kaymaklı Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Süt Kaymaklı Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
35 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 adet
Süt Kaymaklı Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 200 gram oda sıcaklığında tereyağ
- 1 su bardağı (2 parmak eksik) süt kaymağı
- 1 su bardağı (2 parmak eksik) pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 2 tepeleme yemek kaşığı bal
- 4 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
Süt Kaymaklı Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağı, bal ve kaymağı iyice çırpalım.
- Yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Pudra şekerini ekleyip, krema kıvamı alana kadar çırpalım.
- Vanilin ve kabartma tozunu ekleyelim. Unu kontrollü bir şekilde ekleyip önce spatula ile daha sonra iyice yoğuralım.
- Ele yapışmayan yumuşak bir kıvamda olması gerekiyor.
- Üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında 30 dakika dinlendirelim.
- Dinlenen hamurumuzun altına ve üzerinde yağlı kağıt serelim ve merdane ile çok ince olmayacak şekilde açalım.
- Açtığımız hamuru istediğiniz şekilde keselim.
- 180℃ önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirelim.
- Pişen kurabiyeleri fırından çıkarıp soğuduktan sonra servis edelim. Afiyet olsun.
Süt Kaymaklı Kurabiye tarifi için servis önerisi
Üzerini eritilmiş çikolata ile süsleyebilirsiniz.