Süt Kaymağı Yapımı Tarifi
Süt Kaymağı Yapımı tarifi: Süt Kaymağı Yapımı için gerekli malzemeler nelerdir? Süt Kaymağı Yapımı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Süt Kaymağı Yapımı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 paket krema (200 ml)
- 1/2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı (tepeleme) mısır nişastası
Süt Kaymağı Yapımı tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir tencerede krema, süt ve mısır nişastasını karıştırın.
- Kısık ateşte kaynama noktasına gelene kadar karıştırarak pişirin.
- Kaynamaya başlayan kaymağı 2 dakika daha ateşte karıştırın ve ocaktan alın.
- Ocaktan aldığınız kaymağı bir kaba boşaltın ve üzerine streç film örtüp, oda sıcaklığına gelene kadar soğutun.
- Oda sıcaklığına gelen kaymağı buzdolabında, 5-6 saat bekletin.
- Soğumuş kaymağın üzerindeki streç filmi kaldırıp ikiye bölün ve rulo haline getirerek servis edin.