Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Süt Kaymağı Yapımı Tarifi

Süt Kaymağı Yapımı

Süt Kaymağı Yapımı Tarifi

Süt Kaymağı Yapımı tarifi: Süt Kaymağı Yapımı için gerekli malzemeler nelerdir? Süt Kaymağı Yapımı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Süt Kaymağı Yapımı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 paket krema (200 ml)
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı (tepeleme) mısır nişastası

Süt Kaymağı Yapımı tarifi nasıl yapılır?

  • Derin bir tencerede krema, süt ve mısır nişastasını karıştırın.
  • Kısık ateşte kaynama noktasına gelene kadar karıştırarak pişirin.
  • Kaynamaya başlayan kaymağı 2 dakika daha ateşte karıştırın ve ocaktan alın.
  • Ocaktan aldığınız kaymağı bir kaba boşaltın ve üzerine streç film örtüp, oda sıcaklığına gelene kadar soğutun.
  • Oda sıcaklığına gelen kaymağı buzdolabında, 5-6 saat bekletin.
  • Soğumuş kaymağın üzerindeki streç filmi kaldırıp ikiye bölün ve rulo haline getirerek servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025