Süt Helvası Tarifi
Süt Helvası tarifi: Süt Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Süt Helvası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Süt Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 litre süt
- 125 gram margarin veya tuzsuz tereyağı
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı un
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilin
Süt Helvası tarifi nasıl yapılır?
- Margarin ya da tereyağını eritelim. Bir su bardağı unu ilave edip biraz kavuralım. Çok fazla kavrulmayacak. Daha sonra bir litre sütü ilave edelim.
- Daha sonra şeker ve yumurta sarısını ilave edip devamlı karıştıralım.
- Kıvam almaya başlayınca vanilyayı ekleyelim, biraz daha karıştıralım.
- Borcama dökelim (Ben 28x28 cm borcam kullandım). Ardından fırının üst kısmını açıp üzeri hafif yanana kadar pişirelim. Çıkarıp servis edelim.
Süt Helvası tarifinin püf noktası nedir?
Unu helva yapar gibi kavurmayın, birkaç dakika kavurmanız yeterli olacak.
Süt Helvası tarifi için servis önerisi
Üzerine tarçın ve ceviz ilave edebilirsiniz. Ama en önemlisi sıcak servis yapınız.