Süt Helvası Tarifi
Süt Helvası tarifi: Süt Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Süt Helvası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kase
Süt Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 adet yumurta sarısı
- 100 gram tereyağı
- 1 paket vanilya
Süt Helvası tarifi nasıl yapılır?
- Tencerenin içine 1 bardak süt ve şeker dökülür, orta ateşte şeker eriyene kadar pişirilir. Kalan süt ve yumurta sarısı karıştırılır.
- Şekerli süt karışımına yavaş yavaş eklenir, karıştırılır ve ocaktan alınır. Tereyağı eritilir, un eklenir ve hafif pembeleşene kadar kavrulur.
- Tenceredeki sütlü karışıma kavrulan un eklenir, karıştırılır, ocağa alınır. Kaynayana kadar sürekli karıştırılır. Afiyet olsun.
Süt Helvası tarifinin püf noktası nedir?
Ocakta pişirme yapılırken sürekli karıştırılmalıdır aksi takdirde dibi yanacaktır.