Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Süt Helvası Tarifi

Süt Helvası

Süt Helvası Tarifi

Süt Helvası tarifi: Süt Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Süt Helvası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Süt Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 100 gram tereyağı
  • 1 paket vanilya

Süt Helvası tarifi nasıl yapılır?

  • Tencerenin içine 1 bardak süt ve şeker dökülür, orta ateşte şeker eriyene kadar pişirilir. Kalan süt ve yumurta sarısı karıştırılır.
  • Şekerli süt karışımına yavaş yavaş eklenir, karıştırılır ve ocaktan alınır. Tereyağı eritilir, un eklenir ve hafif pembeleşene kadar kavrulur.
  • Tenceredeki sütlü karışıma kavrulan un eklenir, karıştırılır, ocağa alınır. Kaynayana kadar sürekli karıştırılır. Afiyet olsun.

Süt Helvası tarifinin püf noktası nedir?

Ocakta pişirme yapılırken sürekli karıştırılmalıdır aksi takdirde dibi yanacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025