Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Süt Helvası Tarifi

Süt Helvası

Süt Helvası Tarifi

Süt Helvası tarifi: Süt Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Süt Helvası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Süt Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 60 gram tereyağı
  • 1/2 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 2 tatlı kaşığı kahverengi şeker

Süt Helvası tarifi nasıl yapılır?

  • Tereyağını yapışmaz bir tavaya alarak eritin.
  • Eriyen tereyağına unu ekleyerek un sararıp, kokusu çıkıncaya kadar (15 dakika) orta ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Kavrulduktan sonra ocağın ısısını düşürün.
  • Bu sırada sütü ayrı bir tencerede ısıtın.
  • Şekeri süte ekleyerek eritin ve kaynamadan ocaktan alın.
  • Şekerli süt karışımını, tereyağı-un karışımına ekleyin. Ekleme esnasında topaklanmaması için sürekli ve hızlı bir şekilde karıştırın.
  • 2-3 dakika kısık ateşte karıştırdıktan sonra, helva karışımını fırın/sufle kaplarına doldurun.
  • Üzerlerine kahverengi şeker serptikten sonra 180 derece fırında ve üst rafta 10 dakika kadar üzerlerini kızartın ve helvanızı ılıkken afiyetle tüketin.

Süt Helvası tarifinin püf noktası nedir?

Helvanızı şeker yerine ¾ çay bardağı bal kullanarak da hazırlayabilirsiniz.

Süt Helvası tarifi için servis önerisi

Tatlınızı tarçın ya da dondurma ile servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025