Süt Helvası Tarifi
Süt Helvası tarifi: Süt Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Süt Helvası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 adet
Süt Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 60 gram tereyağı
- 1/2 su bardağı un
- 1/2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı süt
- 2 tatlı kaşığı kahverengi şeker
Süt Helvası tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağını yapışmaz bir tavaya alarak eritin.
- Eriyen tereyağına unu ekleyerek un sararıp, kokusu çıkıncaya kadar (15 dakika) orta ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Kavrulduktan sonra ocağın ısısını düşürün.
- Bu sırada sütü ayrı bir tencerede ısıtın.
- Şekeri süte ekleyerek eritin ve kaynamadan ocaktan alın.
- Şekerli süt karışımını, tereyağı-un karışımına ekleyin. Ekleme esnasında topaklanmaması için sürekli ve hızlı bir şekilde karıştırın.
- 2-3 dakika kısık ateşte karıştırdıktan sonra, helva karışımını fırın/sufle kaplarına doldurun.
- Üzerlerine kahverengi şeker serptikten sonra 180 derece fırında ve üst rafta 10 dakika kadar üzerlerini kızartın ve helvanızı ılıkken afiyetle tüketin.
Süt Helvası tarifinin püf noktası nedir?
Helvanızı şeker yerine ¾ çay bardağı bal kullanarak da hazırlayabilirsiniz.
Süt Helvası tarifi için servis önerisi
Tatlınızı tarçın ya da dondurma ile servis edebilirsiniz.