Süt Helvası Tarifi
Süt Helvası tarifi: Süt Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Süt Helvası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Süt Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Helva İçin:
- 1 litre Süt
- 5 yemek kaşığı Tereyağı (100 gram)
- 5 yemek kaşığı un (100 gram)
- 1 su bardağı toz şeker (200 gram)
- 1 paket vanilin
- 1 adet yumurta sarısı
Üzeri İçin:
- 3 yemek kaşığı fındık içi
Süt Helvası tarifi nasıl yapılır?
- Sütaş Süt ve şekeri birlikte, şeker eriyene kadar karıştırın.
- Sütaş Tereyağı ve unu, derin ya da geniş bir tavada, orta ateşte, unun kokusu çıkana kadar kavurun.
- Şekerli sütü, kavrulmakta olan karışıma azar azar ekleyerek sürekli karıştırın ve pürüzsüz bir hal alıp koyulaşana kadar bu işleme devam edin.
- Son olarak vanilyayı ve yumurta sarısını ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
- Karışımı orta boy fırın kabına dökün ve üzeri kabuk tutana kadar 10 dakika bekleyin.
- 230 derece önceden ısıtılmış fırında süt helvasını, üzeri kızarana kadar (15 dakika) pişirin.
- Fırından çıkan süt helvasını arzuya göre sıcak ya da oda ısısında, fındıkla birlikte servis edin. Afiyet olsun.