Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Süt Helvası Tarifi

Süt Helvası

Süt Helvası Tarifi

Süt Helvası tarifi: Süt Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Süt Helvası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Süt Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Helva İçin:

  • 1 litre Süt
  • 5 yemek kaşığı Tereyağı (100 gram)
  • 5 yemek kaşığı un (100 gram)
  • 1 su bardağı toz şeker (200 gram)
  • 1 paket vanilin
  • 1 adet yumurta sarısı

Üzeri İçin:

  • 3 yemek kaşığı fındık içi

Süt Helvası tarifi nasıl yapılır?

  • Sütaş Süt ve şekeri birlikte, şeker eriyene kadar karıştırın.
  • Sütaş Tereyağı ve unu, derin ya da geniş bir tavada, orta ateşte, unun kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Şekerli sütü, kavrulmakta olan karışıma azar azar ekleyerek sürekli karıştırın ve pürüzsüz bir hal alıp koyulaşana kadar bu işleme devam edin.
  • Son olarak vanilyayı ve yumurta sarısını ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
  • Karışımı orta boy fırın kabına dökün ve üzeri kabuk tutana kadar 10 dakika bekleyin.
  • 230 derece önceden ısıtılmış fırında süt helvasını, üzeri kızarana kadar (15 dakika) pişirin.
  • Fırından çıkan süt helvasını arzuya göre sıcak ya da oda ısısında, fındıkla birlikte servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025