Süt Helvası Tarifi
Süt Helvası tarifi: Süt Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Süt Helvası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Süt Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı (1 parmak fazla) un
- 1 su bardağı (1 parmak fazla) toz şeker
- 1 paket vanilin
- 3 su bardağı süt
Süt Helvası tarifi nasıl yapılır?
- Bir kenarda sütü ve şekeri kaynamaya bırakıyoruz.
- Diğer tarafta erittiğimiz tereyağının içine unu koyarak güzelce kavuruyoruz.
- Kavrulmuş unumuzu azar azar eklerken bir yandan da karışımı hızlıca çırpmaya devam ediyoruz. Topaklanmayı önlüyoruz.
- Muhallebi kıvamına gelen karışımımızı ocaktan alıp içerisine vanilini ekliyoruz.
- Daha sonra kare bir borcama veya fırına dayanıklı kabımıza karışımı döküyoruz.
- En son 200 derece üstten ısıtılmış fırında, üzeri istediğimiz kadar kızarana dek pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Süt Helvası tarifinin püf noktası nedir?
Kavrulmuş unu şerbete oldukça yavaş döküp, bir o kadar da hızlı çırpmalıyız ki karışım topaklanmasın. Eğer topaklanırsa azıcık blenderdan geçirebiliriz.