Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Süt Helvası Tarifi

Süt Helvası

Süt Helvası Tarifi

Süt Helvası tarifi: Süt Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Süt Helvası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Süt Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı (1 parmak fazla) un
  • 1 su bardağı (1 parmak fazla) toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 3 su bardağı süt

Süt Helvası tarifi nasıl yapılır?

  • Bir kenarda sütü ve şekeri kaynamaya bırakıyoruz.
  • Diğer tarafta erittiğimiz tereyağının içine unu koyarak güzelce kavuruyoruz.
  • Kavrulmuş unumuzu azar azar eklerken bir yandan da karışımı hızlıca çırpmaya devam ediyoruz. Topaklanmayı önlüyoruz.
  • Muhallebi kıvamına gelen karışımımızı ocaktan alıp içerisine vanilini ekliyoruz.
  • Daha sonra kare bir borcama veya fırına dayanıklı kabımıza karışımı döküyoruz.
  • En son 200 derece üstten ısıtılmış fırında, üzeri istediğimiz kadar kızarana dek pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Süt Helvası tarifinin püf noktası nedir?

Kavrulmuş unu şerbete oldukça yavaş döküp, bir o kadar da hızlı çırpmalıyız ki karışım topaklanmasın. Eğer topaklanırsa azıcık blenderdan geçirebiliriz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025