Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Süt Helvası Tarifi

Süt Helvası

Süt Helvası Tarifi

Süt Helvası tarifi: Süt Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Süt Helvası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Süt Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1,5 litre süt (7,5 su bardağı)
  • 125 gram tereyağı (8 yemek kaşığı)
  • 75 gram un (1 su bardağı kadar)
  • 150 gram toz şeker (8 yemek kaşığı)
  • 3 mililitre vanilya özü 1 çay kaşığı)

Süt Helvası tarifi nasıl yapılır?

  • Tencereyi ocağın küçük gözüne kısık ateşe yerleştirin. Tereyağını ekleyip eritin.
  • Tereyağı eridikten sonra unu ekleyin 10 dakika kısık ateşte kavurun. Koyu sarı renk alınca sütün tamamını karıştırarak ekleyin.
  • Kaynayana kadar yavaş yavaş karıştırın. Kaynadıktan sonra toz şekeri ekleyip 2 dakika daha karıştırarak kaynatın.
  • Ocaktan alın ve bekletmeden güveç kaselere pay edin. Güveçleri derin fırın tepsisine koyun.
  • Tepsinin içerisine 1 parmak olacak şekilde su ekleyin. Önceden ısıtılmış 250 derecelik fırında sadece ızgara modunda (üst ayarda) 8 dakika kadar kontrollü şekilde fırınlayın.
  • Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında 30 dakika beklettikten sonra servis edin.
  • İsterseniz sıcaklığını atan süt helvasını +4 derecede en az 5-6 saat bekletin. Soğuduktan sonra servise edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025