Süt Helvası Tarifi
Süt Helvası tarifi: Süt Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Süt Helvası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 adet
Süt Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1,5 litre süt (7,5 su bardağı)
- 125 gram tereyağı (8 yemek kaşığı)
- 75 gram un (1 su bardağı kadar)
- 150 gram toz şeker (8 yemek kaşığı)
- 3 mililitre vanilya özü 1 çay kaşığı)
Süt Helvası tarifi nasıl yapılır?
- Tencereyi ocağın küçük gözüne kısık ateşe yerleştirin. Tereyağını ekleyip eritin.
- Tereyağı eridikten sonra unu ekleyin 10 dakika kısık ateşte kavurun. Koyu sarı renk alınca sütün tamamını karıştırarak ekleyin.
- Kaynayana kadar yavaş yavaş karıştırın. Kaynadıktan sonra toz şekeri ekleyip 2 dakika daha karıştırarak kaynatın.
- Ocaktan alın ve bekletmeden güveç kaselere pay edin. Güveçleri derin fırın tepsisine koyun.
- Tepsinin içerisine 1 parmak olacak şekilde su ekleyin. Önceden ısıtılmış 250 derecelik fırında sadece ızgara modunda (üst ayarda) 8 dakika kadar kontrollü şekilde fırınlayın.
- Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında 30 dakika beklettikten sonra servis edin.
- İsterseniz sıcaklığını atan süt helvasını +4 derecede en az 5-6 saat bekletin. Soğuduktan sonra servise edin. Afiyet olsun.