Süt Helvası Tarifi
Süt Helvası tarifi: Süt Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Süt Helvası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Süt Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 200 gram tereyağı
- 140 gram un
- 170 gram toz şeker
- 1200 mililitre süt
- 5 gram vanilya
- 1 avuç fındık içi
Süt Helvası tarifi nasıl yapılır?
- Süt bir tencereye boşaltılıp orta ateşte kaynamaya bırakılır.
- Tereyağı tencereye alınır ve ocağın en ufak gözünde en kısık ateşte erimesi sağlanır.
- Daha sonra üzerine un eklenir ve yine en kısık ateşte unun rengi dönmeyecek şekilde 20 dakika sürekli karıştırarak cıvık bir kıvam alana denk kavrulur.
- İstenilen kıvama gelen unun üzerine kaynattığınız sütün yarısı eklenir ve hızlıca karıştırılır.
- Kıvam alan karışıma kalan süt eklenir ve çırpma teliyle topaklanmaması için sürekli karıştırılır.
- En son üzerine şeker ve vanilya eklenir ve şeker eriyene denk karıştırılır.
- Hazır olan helva fırın tepsisine veya bir borcama boşaltılıp üzerinin kabuk tutması için 5 dakika bekletilir.
- Daha sonra önceden ısıtılmış 250 derecelik fırında üzeri kızarmaya bırakılır.
- Fırından çıktıktan 15-20 dakika sonra üzerine fındık veya dilediğiniz başka kuru yemiş ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun!
Süt Helvası tarifinin püf noktası nedir?
Ilık olarak servis edilmesi tavsiye edilir. Ertesi gün servis edilince katılaşması mümkündür.