Süt Dolgulu Çikolatalı Kurabiye Tarifi
Süt Dolgulu Çikolatalı Kurabiye tarifi: Süt Dolgulu Çikolatalı Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Süt Dolgulu Çikolatalı Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Süt Dolgulu Çikolatalı Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 350 gram un
- 1/2 çay kaşığı karbonat
- 1 tutam tuz
- 2 adet yumurta
- 200 gram tereyağı
- 50 gram toz şeker
- 150 gram esmer şeker
- 180 gram beyaz çikolata
- 6 adet marshmallow
- 1 paket süt dolgulu çikolata
Süt Dolgulu Çikolatalı Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Yumuşamış tereyağını bir kaba alıp içerisine şeker ekleyip bir spatula yardımı ile karıştırıyoruz.
- Daha sonra yumurtaları ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz.
- Ayrı bir kapta kuru malzemeleri karıştırıyoruz.
- Kuru malzemelerin yarısını yumurtalı karışıma ekleyip spatulayla iyice yedirtikten sonra kalan yarısını da ekleyip iyice karıştırıyoruz.
- Küçülttüğümüz çikolata ve marshmallow parçalarını kurabiye hamuruna ekliyoruz.
- Hamuru en 1 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra elimiz ile iri parçalar elde ediyoruz.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine olabildiğince mesafeli bir şekilde diziyoruz.
- 170 derecede yaklaşık 14-15 dakika pişiriyoruz. 9. dakikada cookielerin üzerini biraz bastırıp birer adet çikolata koyuyoruz.
- Servis etmeden önce 20 dakika bekleyiniz. En zor aşama soğumasını beklemek oldu! Afiyet olsun.
Süt Dolgulu Çikolatalı Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Çikolataları cookielerin üzerine fırından çıkmasına yakın koyarsanız çikolatalarınız hem erimeyecek hem de servis ederken daha görsel olacaktır.