Süt Dilimi Tarifi
Süt Dilimi tarifi: Süt Dilimi için gerekli malzemeler nelerdir? Süt Dilimi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 adet
Süt Dilimi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kreması İçin:
- 200 ml. krema (1 paket)
- 1 paket toz krem şanti
- 1 yemek kaşığı bal
- 3-4 damla limon suyu
Keki İçin:
- 2 adet yumurta
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 3/4 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 yemek kaşığı kakao
Süt Dilimi tarifi nasıl yapılır?
- Fırınınızı 185 derecede üst alt turbo ayarında ısıtmaya bırakın.
- Bir karıştırma kasesinin içerisine krema, toz krem şanti, bal ve limon suyunu mikser yardımıyla sert bir krema olana kadar çırpın. Keki hazırlayana kadar buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
- Ayrı bir karıştırma kasesinde yumurta ve toz şekeri krema kıvamını alana kadar çırpın.
- Üzerine sıvı yağ, yoğurt, un, vanilin, kabartma tozu ve kakaoyu da ekleyip tüm malzemeler birleşene kadar karıştırmaya devam edin.
- Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine hazırladığınız kek karışımını eşit miktarda yayın ve önceden ısıtılmış 185 derece fırında 10 dakika pişirin.
- Pişmiş olan keki pişirme kağıdıyla birlikte tezgaha alın ve başka bir pişirme kağıdını kekin üzerine kapatıp ters çevirin. Böylece ince olan keke zarar vermeden pişirme kağıdından ayırmış oluyoruz.
- Kekin kenarlarını düzetip ortadan ikiye kesin ve kekin bir yarısına hazırladığınız kremanın tamamını eşit şekilde yayın.
- Diğer keki de üzerine kapatın ve eşit olacak şekilde kremalı kekleri dilimleyin.
- Süt dilimleriniz hazır. Daha sonra tüketeceğiniz süt dilimlerini hava almayacak şekilde buzdolabında 3 gün muhafaza edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!