Süt Çorbası Tarifi
Süt Çorbası tarifi: Süt Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Süt Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Süt Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 yemek kaşığı un
- 3/4 su bardağı tel şehriye
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı su
- 1/2 adet limon
Süt Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir tencereye yağları alın ve ısıtın.
- Unu, kokusu gidip, hafif vanilya kokusu alana kadar kavurun.
- Su ve sütü bir kapta birleştirin ve tencere azar azar bir yandan karıştırarak ekleyin. Böylece topaklanmayı önlemiş olursunuz.
- Kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra içerisine tel şehriye ekleyin. Tuz ve karabiber ekleyin.
- Şehriyeler pişene kadar kısık ateşte arada karıştırarak pişirin.
- Şehriyeler pişmeye yakın limon suyunu ekleyin. Sürekli karıştırmayı unutmayın.
- Son bir kaynattıktan sonra ocaktan alın ve servis edin. Afiyet olsun.
Süt Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Üzerine salçalı ve naneli bir sos hazırlayarak dökebilir ve servis edebilirsiniz. Farklı baharatlar da ekleyebilirsiniz. Dilerseniz şehriye yerine aynı oranda pirinç kullanabilirsiniz. Çorba çok koyu olduysa eğer süt veya su ile seyreltebilirsiniz.
Süt Çorbası tarifi için servis önerisi
Yanında kızarmış ekmek ile servis edebilirsiniz.