Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Süt Çorbası Tarifi

Süt Çorbası

Süt Çorbası Tarifi

Süt Çorbası tarifi: Süt Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Süt Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Süt Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1/2 çay bardağı tel şehriye
  • 1/2 adet limon suyu
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı nane

Süt Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Tereyağı eritilir, zeytinyağı ilave edilir ve un eklenerek kavrulur.
  • Unun kokusu çıkınca süt yavaş yavaş ilave edilerek un topaklanmadan karıştırılır.
  • Sütün tamamı ve suyun tamamı eklenerek ara ara karıştırılarak kaynamaya bırakılır.
  • Kaynamaya başlayınca tel şehriye ilave edilir.
  • Tuz, nane ve karabiber de eklenerek şehriyeler yumuşayana kadar pişirilir.
  • Çorbayı indirmeye yakın, yarım limon sıkılarak çorbaya karıştırılarak ilave edilir. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025