Süt Burger Tarifi
Süt Burger tarifi: Süt Burger için gerekli malzemeler nelerdir? Süt Burger nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 dilim
Süt Burger yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kreması İçin:
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı toz krem şanti
Hamuru İçin:
- 1 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı un
Üzeri İçin:
- 4-5 parça benmari usulü eritilmiş çikolata
Süt Burger tarifi nasıl yapılır?
- Önce kremasını hazırlayalım. Süt, un, nişasta, şeker ve yumurta sarısını tencereye alalım.
- Çırpıcıyla güzelce karıştıralım ve ocağa alalım. Sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirelim.
- Kaynamaya başlayıp koyulduğunda bir tatlı kaşığı tereyağı ve vanilya ekleyelim. Karıştırarak yağın erimesini sağlayalım ve ocaktan alalım.
- İlk sıcaklığı çıkıp hafif ılıdıktan sonra iki yemek kaşığı toz krem şantiyi koyup karıştıralım. Süt kokulu kremamız hazır.
- Pankek için derin bir kaba süt, yumurta, şeker, yağ, un, kabartma tozu ve vanilyayı alalım güzelce çırpalım.
- Ne çok koyu olsun ne de çok sıvı. Akışkan bir kıvam alana kadar yavaş yavaş un ilavesi yaparak çırpalım.
- Yanmaz yapışmaz tavayı ocağa alıp güzelce ısıtalım.
- Isınan tavaya karıştırdığımız harçtan bir yemek kaşığı dökelim.
- Aralıklarla iki üç tane aynı anda pişirebilirsiniz. Yukarısı göz göz olunca pişmiş demektir.
- Göz göz olan pankeklerimizi ters çevirip diğer yüzünü de pişirelim. Tepsiye alalım.
- Bütün harç bu şekilde bittikten sonra soğuyan pankeklerimizin içine soğumuş kremadan bir iki tatlı kaşığı koyup diğer bir pankekle kapatalım.
- Üzerini benmari usülü erittiğimiz çikolata ile süsleyebiliriz. Afiyet olsun.
Süt Burger tarifinin püf noktası nedir?
Pişmiş mi diye altına sık sık bakmayın.