Süslü Tava Böreği Tarifi
Süslü Tava Böreği tarifi: Süslü Tava Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Süslü Tava Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Süslü Tava Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2,5 adet yufka
- 1 adet soğan
- 500 gram kıyma
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 250 ml. süt
- 50 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri İçin:
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
- 3 yemek kaşığı tereyağı (erimiş, pul biberle aromalandırılmış)
Süslü Tava Böreği tarifi nasıl yapılır?
- 1 yemek kaşığı tereyağını eritin ve ince ince doğranmış soğanları kavurun.
- Kıymayı ilave edin ve iyice kavurun. Baharatlarla aromalandırın.
- Süt ve zeyinyağını bir kasenin içinde birleştirin.
- 1 yemek kaşığı zeytinyağıyla tavayı iyice yağlayın.
- 1 yufkayı tavanın tabanına yerleştirin. Sütlü ve zeytinyağlı karışımdan sürün.
- Kalan 1,5 yufkayı çeyrek parçalara İki parçayı tabana yerleştirin ve kıymalı harcı ilave edin. Kıymalı harcın üzerine rendelenmiş kaşarı ilave edin ve diğer 2 parçayla üzerini kapatın.
- Üzerine tekrar harcı ve kaşarı ilave edin. Diğer yufakalarla üzerini örtün ve karışımı iyice yedirerek dökün. Yufkayı kapatın ve sütlü zeytinyağlı karışımı iyice dökün.
- Tavanın kapağını kapatın ve 10 dakika kısık ateşte pişirin.
- Tabak yardımıyla çevirin ve 10 dakika daha pişirin.
- Üzerine yoğurt sarımsak, pul biberli tereyağı ve maydanoz yapraklarıyla süsleyerek servis edin. İşte bu kadar, afiyet olsun!
Süslü Tava Böreği tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz fırında, iki yüzünü de çevirmek şartıyla 165 derecede 20 dakika pişirebilirsiniz.