Süslü Milföy Tarifi
Süslü Milföy tarifi: Süslü Milföy için gerekli malzemeler nelerdir? Süslü Milföy nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Süslü Milföy yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet yaprak milföy
- 1 adet tavuk göğsü
- 4 adet yeşil biber
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet yumurta sarısı
Süslü Milföy tarifi nasıl yapılır?
- Oda sıcaklığında biraz erimiş olan bir kare milföyü tezgaha alıyoruz ve dört parçaya bölmek için bıçak ile ortasından hem üstten hem yandan şerit çizerek kesiyoruz.
- Daha sonra merdane yardımı ile üç küçük kare parçayı güzelce açıyoruz ve inceltiyoruz.
- Bir yanda tavaya soğanı, biberi yağ ve bir miktar tuzla kavurup üzerine minik doğranmış tavukları koyuyoruz ve iyice pişiriyoruz; en son biraz karabiber ekliyoruz.
- Daha sonra yuvarlak silikon kabımıza merdane ile açtığımız hamuru koyup içine tavuklu harçtan koyuyoruz ve kestiğimiz 4.parça milföy karesinden de ince ince 10 tane şerit kesip üzerine kapatıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Süslü Milföy tarifinin püf noktası nedir?
Milföy hemen kuruyan bir ürün olduğu için yemenize yakın pişirmenizi öneririm☀️
Süslü Milföy tarifi için servis önerisi
Herkese bireysel yani tek tek hiç milföyü kesmeden servis etmenizi tavsiye ederim, çünkü zaten minik ve sunum aşamasında da güzel görünmüş oluyor. ❤️