Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Süslü Milföy Tarifi

Süslü Milföy

Süslü Milföy Tarifi

Süslü Milföy tarifi: Süslü Milföy için gerekli malzemeler nelerdir? Süslü Milföy nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Süslü Milföy yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet yaprak milföy
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 4 adet yeşil biber
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta sarısı

Süslü Milföy tarifi nasıl yapılır?

  • Oda sıcaklığında biraz erimiş olan bir kare milföyü tezgaha alıyoruz ve dört parçaya bölmek için bıçak ile ortasından hem üstten hem yandan şerit çizerek kesiyoruz.
  • Daha sonra merdane yardımı ile üç küçük kare parçayı güzelce açıyoruz ve inceltiyoruz.
  • Bir yanda tavaya soğanı, biberi yağ ve bir miktar tuzla kavurup üzerine minik doğranmış tavukları koyuyoruz ve iyice pişiriyoruz; en son biraz karabiber ekliyoruz.
  • Daha sonra yuvarlak silikon kabımıza merdane ile açtığımız hamuru koyup içine tavuklu harçtan koyuyoruz ve kestiğimiz 4.parça milföy karesinden de ince ince 10 tane şerit kesip üzerine kapatıyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Süslü Milföy tarifinin püf noktası nedir?

Milföy hemen kuruyan bir ürün olduğu için yemenize yakın pişirmenizi öneririm☀️

Süslü Milföy tarifi için servis önerisi

Herkese bireysel yani tek tek hiç milföyü kesmeden servis etmenizi tavsiye ederim, çünkü zaten minik ve sunum aşamasında da güzel görünmüş oluyor. ❤️


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025