Süslü Mayhoş Mozaik Pasta Tarifi
Süslü Mayhoş Mozaik Pasta tarifi: Süslü Mayhoş Mozaik Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Süslü Mayhoş Mozaik Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Süslü Mayhoş Mozaik Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 mililitre süt
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 230 gram petibör bisküvi
Üstü için:
- 8-9 adet kurutulmuş çilek
- 80 gram çikolata
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Süslü Mayhoş Mozaik Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Süt, kakao, şeker ve tereyağını bir tencere içine alın ve kaynayana kadar karıştırın. Kaynadığında altını kapatın.
- Petibör bisküvileri her biri yaklaşık 4 parça olacak şekilde elinizle büyük büyük kırıklayın ve sıcak karışıma ekleyin.
- Küçük bir borcamı yağlı kağıt ile kaplayın ve karışımı dökerek yayın. Bir kaşık yardımıyla üzerini düzeltin.
- Tatlı oda sıcaklığına yaklaştığında elinizi hafif ıslatın ve tatlıyı bastırarak iyice boşluksuz bir biçimde borcama yerleştirin ve düzeltin.
- Mikrodalgada (yaklaşık 30 saniye) ya da benmari usulü olarak çikolatayı eritin.
- Eritilmiş çikolata ile 1 tatlı kaşığı tereyağını karıştırın. Bu karışımla tatlınızın üstünü kaplayın.
- Kuru çilekleri hafif kırıklayarak çikolata donmadan önce tatlınızın üzerine serpiştirin.
Süslü Mayhoş Mozaik Pasta tarifinin püf noktası nedir?
Tatlınızı dilimlerken çikolataların kırılmaması için bıçağınızı ısıtıp kesebilirsiniz.