Sushi Tarifi
Sushi tarifi: Sushi için gerekli malzemeler nelerdir? Sushi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 porsiyon
Sushi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Sushi için:
- 1,5 su bardağı sushi pirinci
- 2,5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı pirinç sirkesi
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 5 yaprak somon
- 1 küçük boy kase soya sosu (sushiyle beraber yemek için)
İç malzemesi (isteğe bağlı):
- 1 adet surimi (yengeç)
- 1 adet somon
- 1 adet avokado
- 1 adet salatalık
- 1 adet havuç
- 1 yemek kaşığı krem peynir
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 yemek kaşığı wasabi
Sushi tarifi nasıl yapılır?
- Pirincimizi bir kapta sıcak su yıkayıp yine sıcak suda 15 dakika bekletelim.
- Daha sonra suyunu süzüp bir tencereye alalım ve 2.5 su bardağı suyu ekleyelim.
- Ben ilkte kısık ateşi açıyorum daha sonra ayarı yükseltiyorum. Pirincimiz bu aşamada taşabilir dikkat edin ve arada karıştırın.
- Pişen pirinci derin bir kaba alalım ve sıcakken zeytinyağı, şeker, tuz ve sirkeyi ekleyip iyice karıştırın.
- Daha sonra bambu matımıza yosunu yerleştirin (matı şeffaf folyo ile sarın).
- Elimizi ıslatıp pirincimizi elimize alıp top şekline getirin ve yosunun üzerine çok kalın olmayacak şekilde yayın.
- Ardından üzerine hangi malzemeleri koymak istiyorsanız ekleyin (ben somon ve avokado ekledim) ve matı iyice bastırarak sarın.
- Daha sonra ıslattığınız bıçak ile dilimleyin ve hazır. Soya sosuyla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.