Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sushi Tarifi

Sushi

Sushi Tarifi

Sushi tarifi: Sushi için gerekli malzemeler nelerdir? Sushi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sushi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Sushi için:

  • 1,5 su bardağı sushi pirinci
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı pirinç sirkesi
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 5 yaprak somon
  • 1 küçük boy kase soya sosu (sushiyle beraber yemek için)

İç malzemesi (isteğe bağlı):

  • 1 adet surimi (yengeç)
  • 1 adet somon
  • 1 adet avokado
  • 1 adet salatalık
  • 1 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı krem peynir
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı wasabi

Sushi tarifi nasıl yapılır?

  • Pirincimizi bir kapta sıcak su yıkayıp yine sıcak suda 15 dakika bekletelim.
  • Daha sonra suyunu süzüp bir tencereye alalım ve 2.5 su bardağı suyu ekleyelim.
  • Ben ilkte kısık ateşi açıyorum daha sonra ayarı yükseltiyorum. Pirincimiz bu aşamada taşabilir dikkat edin ve arada karıştırın.
  • Pişen pirinci derin bir kaba alalım ve sıcakken zeytinyağı, şeker, tuz ve sirkeyi ekleyip iyice karıştırın.
  • Daha sonra bambu matımıza yosunu yerleştirin (matı  şeffaf folyo ile sarın).
  • Elimizi ıslatıp pirincimizi elimize alıp top şekline getirin ve yosunun üzerine çok kalın olmayacak şekilde yayın.
  • Ardından üzerine hangi malzemeleri koymak istiyorsanız ekleyin (ben somon ve avokado ekledim) ve matı iyice bastırarak sarın.
  • Daha sonra ıslattığınız bıçak ile dilimleyin ve hazır. Soya sosuyla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025