Susamlı Zerdeçallı Kek Tarifi
Susamlı Zerdeçallı Kek tarifi: Susamlı Zerdeçallı Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Susamlı Zerdeçallı Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 dilim
Susamlı Zerdeçallı Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı süt
- 1,5 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
- 2 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 4 - 4,5 su bardağı un
Üzeri için:
Susamlı Zerdeçallı Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtaları bir kabın içerisine kırın ve toz şekerle birlikte güzelce çırpın.
- Üzerine süt, sıvı yağ, toz zerdeçal ve vanilin ilave ederek biraz daha çırpın.
- Bu karışımın içerisine kabartma tozunu ekleyin. Unu da azar azar ilave ederek spatula yardımıyla karıştırın. Kek harcınız hazır!
- Yağlanmış kek kalıbına kek harcınızı aktarın. Üzerine susam gezdirin ve 180 derecede ısıtılmış fırında 30-40 dakika arası pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında soğuttuktan sonra afiyetle tüketin. Afiyetler olsun.