Susamlı ve Tarçınlı Omlet Tarifi
Susamlı ve Tarçınlı Omlet tarifi: Susamlı ve Tarçınlı Omlet için gerekli malzemeler nelerdir? Susamlı ve Tarçınlı Omlet nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 porsiyon
Susamlı ve Tarçınlı Omlet yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 yemek kaşığı çiğ susam
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 2 adet yumurta
- 1/2 çay kaşığı tarçın
- 1 tutam tuz
İçi için:
- 1 küçük boy kase çeçil peyniri
- 1 küçük boy kase süzme peynir
Susamlı ve Tarçınlı Omlet tarifi nasıl yapılır?
- Çiğ susamı, yapışmaz bir tavada, tercihen omlet tavasında rengi değişene kadar kavurun.
- Bu sırada, ayrı bir kapta yumurtalara, tarçın ve tuz ekleyerek pürüzsüz hale gelene kadar çırpın.
- Susam koymayabilirsiniz ama simitteki pekmezin verdiği hafif tatlı tadı veriyor.
- Susamlar kavrulduğunda tereyağını ekleyin.
- Tereyağı eridiğinde, çırpılmış yumurtaları tavaya aktarın.
- Pişmeye yakın dilediğiniz peynirleri (Ben burada süzme ve çeçil peynirlerini karıştırdım.) koyarak omletinizi kapatın.
- Birkaç dakika daha kısık ateşte tuttuktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Susamlı ve Tarçınlı Omlet tarifinin püf noktası nedir?
Susamları iyice kavurduktan sonra yumurtaları ekleyince daha lezzetli olacaktır.