Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Susamlı ve Tarçınlı Omlet Tarifi

Susamlı ve Tarçınlı Omlet

Susamlı ve Tarçınlı Omlet Tarifi

Susamlı ve Tarçınlı Omlet tarifi: Susamlı ve Tarçınlı Omlet için gerekli malzemeler nelerdir? Susamlı ve Tarçınlı Omlet nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Susamlı ve Tarçınlı Omlet yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 yemek kaşığı çiğ susam
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
  • 1 tutam tuz

İçi için:

  • 1 küçük boy kase çeçil peyniri
  • 1 küçük boy kase süzme peynir

Susamlı ve Tarçınlı Omlet tarifi nasıl yapılır?

  • Çiğ susamı, yapışmaz bir tavada, tercihen omlet tavasında rengi değişene kadar kavurun.
  • Bu sırada, ayrı bir kapta yumurtalara, tarçın ve tuz ekleyerek pürüzsüz hale gelene kadar çırpın.
  • Susam koymayabilirsiniz ama simitteki pekmezin verdiği hafif tatlı tadı veriyor.
  • Susamlar kavrulduğunda tereyağını ekleyin.
  • Tereyağı eridiğinde, çırpılmış yumurtaları tavaya aktarın.
  • Pişmeye yakın dilediğiniz peynirleri (Ben burada süzme ve çeçil peynirlerini karıştırdım.) koyarak omletinizi kapatın.
  • Birkaç dakika daha kısık ateşte tuttuktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Susamlı ve Tarçınlı Omlet tarifinin püf noktası nedir?

Susamları iyice kavurduktan sonra yumurtaları ekleyince daha lezzetli olacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025