Susamlı ve Çörek Otlu Kandil Simidi Tarifi
Susamlı ve Çörek Otlu Kandil Simidi tarifi: Susamlı ve Çörek Otlu Kandil Simidi için gerekli malzemeler nelerdir? Susamlı ve Çörek Otlu Kandil Simidi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 tepsi
Susamlı ve Çörek Otlu Kandil Simidi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 125 gram eritilmiş tereyağı
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta akı (sarısı çörek otlu olanların üzerine sürülecek)
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tepeleme tatlı kaşığı mahlep
- 1 tepeleme çay kaşığı tuz
- 3 su bardağı un (200 ml ölçülü)
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Susamlı olanlar için:
- 1/3 çay bardağı pekmez
- 1/2 çay bardağı su
- 1 su bardağı kavrulmuş susam
Çörek otlu olanlar için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ (parlaklık vermesi için)
- 1 küçük boy kase çörek otu
Susamlı ve Çörek Otlu Kandil Simidi tarifi nasıl yapılır?
- Erimiş tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, yumurta akı, sirke, şeker, tuz bir kaba alınır, karıştırılır.
- Un ve kabartma tozu elenerek eklenir, mahlep de bu aşamada konulur ve kaşıkla karıştırılarak hamur haline getirilir.
- Hamurdan cevizden biraz daha büyük olacak şekilde parçalar koparılır. Önce elimizde silindir şekli verip sonra tezgahın üzerinde avuç içimizle ileri geri sürerek uzatılır ve halka şekli verilir.
- Susamlı olacaklar için bir kaba pekmez ve su konulur karıştırılır.
- Hamur halkaları önce pekmezli suya batılır ardından susama bulanır ve yağlı kağıt serili tepsiye çok bitişik olmayacak şekilde dizilir.
- Çörek otlu olanlar için ise yumurta sarısı sürülür çatalla hafif çizikler atılır ve çörek otu serpiştirilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 dakika aralığında pişirilir. (Her fırın farklılık gösterecektir, kontrollü pişirmenizi tavsiye ederim.) Afiyet olsun.
Susamlı ve Çörek Otlu Kandil Simidi tarifinin püf noktası nedir?
Bu hamurun en önemli özelliği yoğrulmaması, eğer yoğurursanız el ısısı ile hem yağını kusturursunuz hem de gluten aktifleşeceği için kıyır kıyır olmaz. Bu aşama önemli.