Susamlı Simit Tarifi
Susamlı Simit tarifi: Susamlı Simit için gerekli malzemeler nelerdir? Susamlı Simit nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
40 adet
Susamlı Simit yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 125 gram tereyağı
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu (1 tatlı kaşığı limon suyuyla köpürt
- 2,5 su bardağı un
Üzeri için:
- 1 adet yumurta akı
- 3/4 su bardağı susam
Susamlı Simit tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta sarısı, yoğurt ve ayçiçek yağını derin bir karıştırma kabına alın. Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını katıp elinizle karıştırmaya başlayın.
- Sıvı malzemeler karışıp homojen bir kıvam aldığında az miktarda limon suyuyla köpürttüğünüz kabartma tozunu ekleyin.
- Azar azar un ekleyip tuz ilavesiyle hamuru yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan ve yumuşak kıvamda bir hamur elde etmelisiniz.
- Kıvam alan hamurdan küçük parçalar kopartıp çubuk şeklinde uzatın. İki ucunu birleştirip halka formunu verin, ayrılmaması için hafifçe bastırın.
- Yumurta beyazını küçük bir kasede çırpın. Kavrulmuş susamları derin bir kaseye alın. Üst kısımlarını çırpılmış yumurta beyazına batırdığınız simitleri susama bulayın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizdiğiniz hamurları, önceden ısıtılmış 160 derece fırında, üzerleri hafif kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkarıp mümkünse bir ızgara teli üzerinde dinlendirdiğiniz simitleri sevdiklerinizle paylaşın.
Susamlı Simit tarifinin püf noktası nedir?
Pişirme süresi ve ısısı kullandığınız fırın tipi ve özelliklerine göre değişiklik gösterebilir. Bu nedenle simitleri kontrollü olarak pişirmeniz önerilir.Kullandığınız tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.