Susamlı Saganaki Tarifi
Susamlı Saganaki tarifi: Susamlı Saganaki için gerekli malzemeler nelerdir? Susamlı Saganaki nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Susamlı Saganaki yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram feta peyniri (az yağlı beyaz peynir)
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 3 yemek kaşığı susam
- 1/3 çay bardağı zeytinyağı
Susamlı Saganaki tarifi nasıl yapılır?
- Salamura halinde aldıysanız peynirin suyunu süzüp havlu peçete ile fazla suyunu alın. Ardından 1,5-2 cm kalındığında olacak biçiminde dikdörtgen parçalara ayırın ve tekrar suyunu alın.
- Yumurtayı bir kaseye kırıp karıştırın. Unu da ayrı bir yayvan tabağa alıp kekik ve karabiberle karıştırın. Susamları da ayrı bir tabağa alın.
- Peynir dilimlerini önce yumurtaya ardından una batırın. Sonra tekrar yumurtaya batırıp susamla kaplayın. Bu dört adımı tüm peynir dilimlerini kaplamak üzere tekrar edin.
- Hazırladığınız dilimleri vaktiniz varsa buzlukta 5-10 dakika dinlendirin.
- Bu sırada zeytinyağını tavaya alın ve ısıtmaya başlayın. Isınan yağa dolapta dinledirmiş olduğunuz peynir dilimlerini birere birer ekleyin ve her iki tarafını kızarıncaya dek pişirin.
- Toplamda 6-7 dakika pişirdiğiniz susamlı saganakiyi diler sahanda dilerseniz porsiyonlayarak sıcak servis edin.
Susamlı Saganaki tarifi için servis önerisi
Üzerine bal gezdirebilir, tatlı yerine tuzlu tercih ediyorsanız bir dilim limonla servis edebilirsiniz.