Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Susamlı Saganaki Tarifi

Susamlı Saganaki

Susamlı Saganaki Tarifi

Susamlı Saganaki tarifi: Susamlı Saganaki için gerekli malzemeler nelerdir? Susamlı Saganaki nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Susamlı Saganaki yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 250 gram feta peyniri (az yağlı beyaz peynir)
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 3 yemek kaşığı susam
  • 1/3 çay bardağı zeytinyağı

Susamlı Saganaki tarifi nasıl yapılır?

  • Salamura halinde aldıysanız peynirin suyunu süzüp havlu peçete ile fazla suyunu alın. Ardından 1,5-2 cm kalındığında olacak biçiminde dikdörtgen parçalara ayırın ve tekrar suyunu alın.
  • Yumurtayı bir kaseye kırıp karıştırın. Unu da ayrı bir yayvan tabağa alıp kekik ve karabiberle karıştırın. Susamları da ayrı bir tabağa alın.
  • Peynir dilimlerini önce yumurtaya ardından una batırın. Sonra tekrar yumurtaya batırıp susamla kaplayın. Bu dört adımı tüm peynir dilimlerini kaplamak üzere tekrar edin.
  • Hazırladığınız dilimleri vaktiniz varsa buzlukta  5-10 dakika dinlendirin.
  • Bu sırada zeytinyağını tavaya alın ve ısıtmaya başlayın. Isınan yağa dolapta dinledirmiş olduğunuz peynir dilimlerini birere birer ekleyin ve her iki tarafını kızarıncaya dek pişirin.
  • Toplamda 6-7 dakika pişirdiğiniz susamlı saganakiyi diler sahanda dilerseniz porsiyonlayarak sıcak servis edin.

Susamlı Saganaki tarifi için servis önerisi

Üzerine bal gezdirebilir, tatlı yerine tuzlu tercih ediyorsanız bir dilim limonla servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025