Susamlı Poğaça Tarifi
Susamlı Poğaça tarifi: Susamlı Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Susamlı Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 tepsi
Susamlı Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 1 su bardağı ılık süt
- 4,5-5 su bardağı un
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 kase kaşar peyniri (içi için)
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri İçin:
- 1 su bardağı susam
- 1 çay bardağı pekmez
- 1/2 çay bardağı su
Susamlı Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Ilık sütü bir kaba alın. Maya ve şekeri ekleyip yumuşatın.
- Diğer sıvı malzemeleri de ekleyin ve karıştırın.
- Unu ve tuzu ekleyip yumuşak kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Üzerini kapatın ve yarım saat dinlendirin.
- Mayalanan hamurdan 17 eşit parça çıkarın ve üstlerini bir örtüyle örtüp tekrar dinlendirin.
- Ardından elinizle bezeleri açın ve içlerine kaşar koyup kapatın.
- Tepsiye alın, pekmezli su sürün ve susam serpin. Bıçakla kesikler attıktan sonra 10 dakika da tepsi mayasında bekletin.
- 200 derecelik fırında üstleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.