Susamlı Patatesli Omlet Tarifi
Susamlı Patatesli Omlet tarifi: Susamlı Patatesli Omlet için gerekli malzemeler nelerdir? Susamlı Patatesli Omlet nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 porsiyon
Susamlı Patatesli Omlet yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet orta boy patates
- 2 adet yumurta
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam tuz
- 1 çay kaşığı karabiber ve pulbiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çorba kaşığı susam
- 1 çorba kaşığı çörek otu
- 1 çorba kaşığı süt
Susamlı Patatesli Omlet tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle patatesin kabuklarını soyup güzelce yıkayalım. Sonra yuvarlak şekilde çok kalın olmayacak şekilde dilimleyelim.
- Orta boy teflon tavaya zeytinyağını dökelim. Patatesleri tavaya dizelim. Hiç boşluk kalmasın.
- Üzerine tuz serpip, tavanın kapağını kapatıp, pişmeye bırakalım.
- Pişirme esnasında çok az patateslere sıcak su gezdirelim. Dilerseniz arkalı önlü kızartarak da pişirebilirsiniz.
- Patateslere çatal batırarak pişip, pişmediğini kontrol edelim. Çatal giriyorsa pişmiş demektir.
- Bir kasede çok az tuz, yumurta ve sütü çatalla güzelce çırpalım.
- Pişen patateslerin üzerine eşit şekilde dökelim.
- Ocağı kısık ateşe alalım. Üzerine baharatları susam ve çörek otunu serpelim. Tavanın kapağını kapatalım. Yumurtanın pişmesini sağlayalım.
- Yumurta piştikten sonra servis tabağına alalım. Dörde bölüp, sıcak şekilde servis edelim. Afiyet olsun.
Susamlı Patatesli Omlet tarifi için servis önerisi
Sıcak şekilde servis edelim.