Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Susamlı Kandil Simidi Tarifi

Susamlı Kandil Simidi

Susamlı Kandil Simidi Tarifi

Susamlı Kandil Simidi tarifi: Susamlı Kandil Simidi için gerekli malzemeler nelerdir? Susamlı Kandil Simidi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Susamlı Kandil Simidi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 100 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta (yumurtanın sarısı hamura, beyazı üzerine)
  • 1 yemek kaşığı salep
  • 1/2 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2-3 su bardağı un (aldığı kadar)
  • 1 kase susam

Susamlı Kandil Simidi tarifi nasıl yapılır?

  • Oda ısısında yumuşamış tereyağımıza yumurta sarısını, şekeri ekleyip bir güzel elimizle karıştıralım.
  • Salebi, kabartma tozunu, tuzu katalım. Unumuzu da kontrollü ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak rulo yapalım ve halka şeklinde iki ucunu birleştirelim.
  • Yapmış olduğumuz halkalarımızı önce yumurta akına sonra susama bulayalım.
  • Pişirme kağıdı sermiş olduğumuz tepsimize dizelim.
  • Önceden 170 derecede ısınmış olan fırınımızda kızarana kadar pişirelim.

Susamlı Kandil Simidi tarifinin püf noktası nedir?

Hamuru çok sert yapmayalım. Her fırın sıcaklığı farklı olabilir o yüzden kontrollü pişirelim. Soğuyunca servis edelim.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025