Susamlı Kandil Simidi Tarifi
Susamlı Kandil Simidi tarifi: Susamlı Kandil Simidi için gerekli malzemeler nelerdir? Susamlı Kandil Simidi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 adet
Susamlı Kandil Simidi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 100 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta (yumurtanın sarısı hamura, beyazı üzerine)
- 1 yemek kaşığı salep
- 1/2 çay bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 2-3 su bardağı un (aldığı kadar)
- 1 kase susam
Susamlı Kandil Simidi tarifi nasıl yapılır?
- Oda ısısında yumuşamış tereyağımıza yumurta sarısını, şekeri ekleyip bir güzel elimizle karıştıralım.
- Salebi, kabartma tozunu, tuzu katalım. Unumuzu da kontrollü ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak rulo yapalım ve halka şeklinde iki ucunu birleştirelim.
- Yapmış olduğumuz halkalarımızı önce yumurta akına sonra susama bulayalım.
- Pişirme kağıdı sermiş olduğumuz tepsimize dizelim.
- Önceden 170 derecede ısınmış olan fırınımızda kızarana kadar pişirelim.
Susamlı Kandil Simidi tarifinin püf noktası nedir?
Hamuru çok sert yapmayalım. Her fırın sıcaklığı farklı olabilir o yüzden kontrollü pişirelim. Soğuyunca servis edelim.