Susamlı Haşhaşlı Kek Tarifi
Susamlı Haşhaşlı Kek tarifi: Susamlı Haşhaşlı Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Susamlı Haşhaşlı Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Susamlı Haşhaşlı Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 1 küçük kavanoz toz şeker (1,5 su bardağı)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 3 tepeleme yemek kaşığı haşhaş
- 1 adet limon
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı susam
Susamlı Haşhaşlı Kek tarifi nasıl yapılır?
- Fırınımızı 160 dereceye ayarlayalım.
- Limonu yıkayıp kabuklarını rendeleyerek suyunu sıkalım.
- Yumurta ve toz şekeri mikserle 5 dakika çırpalım.
- İçine sıvı yağ, yoğurt, limon suyu ve rendelediğimiz kabuğu ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Haşhaş, vanilya, kabartma tozu ve unu ilave edip iyice karıştıralım.
- Kalıbı yağlayıp iç kenarlarına susam serpelim. 50 dakika kadar fırında pişirelim.