Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Susamlı Fas Kurabiyesi Tarifi

Susamlı Fas Kurabiyesi

Susamlı Fas Kurabiyesi Tarifi

Susamlı Fas Kurabiyesi tarifi: Susamlı Fas Kurabiyesi için gerekli malzemeler nelerdir? Susamlı Fas Kurabiyesi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Susamlı Fas Kurabiyesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı susam
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri (harcı için)
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 su bardağı pudra şekeri (kaplamak için)

Susamlı Fas Kurabiyesi tarifi nasıl yapılır?

  • Susamlarınızı bir tavaya alıp kontrollü olarak rengi dönecek, kokusu çıkacak ve kabuğu hafiften çatlayacak nispette kavurun.
  • Çok kavurmamaya dikkat edin, kurabiyeniz acımasın.
  • Kavrulan susamı robottan geçirip, ezdirin.
  • Tüm malzemeyi susamla birlikte bir yoğurma kabına alıp, ele yapışan yumuşak bir doku elde edin.
  • Bir avcunuzu suyla hafif ıslatıp, hamurdan koparttığınız ceviz büyüklüğünde parçaları yuvarlayın. Yüzeyini pürüzsüzleştirin.
  • Bir kaseye pudra şekerini koyup, kurabiye toplarınızın her yerini bulayın.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsinize aralıklı dizdiğiniz kurabiyelerinizi önceden ısıtılmış orta hararetli fırında (180 fanlı ısı idealdir) kontrollü olarak 12-14 dakika pişirin. Üzeri çatlayıp dokusunu belli edecektir.
  • Fırından çıkartıp bir kenarda ılındırıp servise alın. Afiyet olsun.

Susamlı Fas Kurabiyesi tarifinin püf noktası nedir?

Hamurunuz kulak memesinden bir tık daha yumuşak olacaktır. Bir avcunuzu ıslatıp şekil verirken işinizi kolaylaştırabilirsiniz. Fırınınızı önceden ısıtmayı ihmal etmeyin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025