Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Susamlı Cevizli Kurabiye Tarifi

Susamlı Cevizli Kurabiye

Susamlı Cevizli Kurabiye Tarifi

Susamlı Cevizli Kurabiye tarifi: Susamlı Cevizli Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Susamlı Cevizli Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Susamlı Cevizli Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 125 gram tereyağı
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 çay bardağı pudra şekeri
  • 1/2 çay bardağı nişasta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı kavrulmuş susam
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
  • 120 gram sütlü çikolata

Susamlı Cevizli Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak derin bir kaseye oda ısısındaki tereyağını alıyoruz. Üzerine sıvı yağı, nişastayı, pudra şekerini, sirkeyi ve bir tutam tuzu alarak karışana kadar çırpıyoruz.
  • Daha sonra unu, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyip yoğuruyoruz. Son olarak kavrulmuş susam ve kırılmış ceviz içini hamura ekleyip iyice karışana kadar yoğuruyoruz.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp çubuk şekli veriyoruz. Kurabiye hamurlarının üzerini, yarısına kadar çatal ile bastırıyoruz.
  • Kurabiyeleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişiriyoruz. Sütlü çikolatayı benmari usulü eritiyoruz.
  • Soğuyan kurabiyeleri yarısına kadar çikolataya batırıyoruz. Kurabiyeleri tekrar yağlı kağıdın üzerine koyuyoruz, bir saat buzdolabında bekletiyoruz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025