Susamlı Cevizli Kurabiye Tarifi
Susamlı Cevizli Kurabiye tarifi: Susamlı Cevizli Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Susamlı Cevizli Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Susamlı Cevizli Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 125 gram tereyağı
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1/2 çay bardağı pudra şekeri
- 1/2 çay bardağı nişasta
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 3 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı kavrulmuş susam
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
- 120 gram sütlü çikolata
Susamlı Cevizli Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak derin bir kaseye oda ısısındaki tereyağını alıyoruz. Üzerine sıvı yağı, nişastayı, pudra şekerini, sirkeyi ve bir tutam tuzu alarak karışana kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra unu, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyip yoğuruyoruz. Son olarak kavrulmuş susam ve kırılmış ceviz içini hamura ekleyip iyice karışana kadar yoğuruyoruz.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp çubuk şekli veriyoruz. Kurabiye hamurlarının üzerini, yarısına kadar çatal ile bastırıyoruz.
- Kurabiyeleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişiriyoruz. Sütlü çikolatayı benmari usulü eritiyoruz.
- Soğuyan kurabiyeleri yarısına kadar çikolataya batırıyoruz. Kurabiyeleri tekrar yağlı kağıdın üzerine koyuyoruz, bir saat buzdolabında bekletiyoruz. Afiyet olsun.