Susam Helvası Tarifi
Susam Helvası tarifi: Susam Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Susam Helvası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Susam Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı susam
- 1 su bardağı fındık (arzuya göre badem)
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı harnup pekmezi
- 2 yemek kaşığı bal
Susam Helvası tarifi nasıl yapılır?
- Susam helvası hazırlamak için; fındıkları iki eşit parçaya bölün. Isıya dayanıklı bir fırın kabına aldığınız fındıkları, önceden ısıtılmış fırında 5 dakika kadar tutun.
- Susamı yanmaz yapışmaz tabanlı tavaya alın, kısık ateşte hafif bir renk alana kadar kavurun.
- Küçük bir sos tenceresine aldığınız toz şeker, bal ve pekmezi kısık ateşte karamelize edin.
- Şeker karışımı renk alıp köpük köpük olduğunda kavrulmuş susam ve fırınlanmış fındıkları içerisine katın. Kısık ateşte, 5 dakika daha pişirin.
- Ocaktan aldığınız tatlı karışımı yağlı kağıt üzerine alın. Hafif nemli bir merdaneyle açıp sıcağı sıcağına şekil verin. Oda ısısında bekletip kıvam almasını sağladıktan sonra dilimleyerek sevdiklerinizle paylaşın.
Susam Helvası tarifinin püf noktası nedir?
Dilimlerin oranı ve hazırlamış olduğunuz helva karışımının kalınlığına göre dilim sayısı değişiklik gösterebilir.