Sürprizli Hamsi Sarma Tarifi
Sürprizli Hamsi Sarma tarifi: Sürprizli Hamsi Sarma için gerekli malzemeler nelerdir? Sürprizli Hamsi Sarma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 adet
Sürprizli Hamsi Sarma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram hamsi
- 1/2 bağ taze soğan
- 1 adet kuru soğan
- 1/2 bağ maydanoz
- 1 adet havuç
- 1 adet kapya biber
- 6 dal dereotu
- 1,5 su bardağı mısır unu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı ( iç harcına )
- 1 çay bardağı sıvı yağ ( kızartmak için )
Sürprizli Hamsi Sarma tarifi nasıl yapılır?
- Hamsilerinizin orta kılçıklarını çıkartın. Çıkartırken etinin ikiye ayrılmaması için kuyruk kısımlarını bırakın. Bol suda yıkayıp fazla sularını süzdürün. Hatta bir bez peçeteyle nemini alın.
- İnce kıyılmış taze soğan, kuru soğan, tohum yatağı temizlenmiş kapya biber, maydanoz, dereotu, rendelenmiş havucu, tuz, karabiber ve 2 kaşık zeytinyağı ilavesiyle aynı kapta güzelce harmanlayın.
- Bir çay tabağı kadar tabana sahip yayvan ve düz tabanlı bir sos kasesi alın. Mısır ununuza bir fiske tuz ve karabiber ilave edip harmanlayın. Bu mısır unundan sos kasesinin tabanına serpiştirin.
- Hamsilerinizi sırt kısımları altta kalacak, sos kasesinin tabanını kaplayacak ve kaseden bir parça taşacak şekilde dizin. Orta kısmına hazırladığınız iç harçtan bir parça koyup, üzerini bu defa hamsilerin sırtı yukarı gelecek beyaz etli kısmı harca değecek şekilde kaplayın. Dışa taşırdığınız hamsileri de üzerine kapatıp elinizle sıkılaştırın. Hamsilerinizin üst kısmına yine mısır unu serpiştirin.
- Sos tabağından dikkatlice avucunuza çıkarttığınız hamsi sarmalarınızı arkalı önlü ve nar gibi oluncaya değin bol yağda kızartın.
- Fazla yağını süzdürün ve bir parça ılıtıp servise alın. Afiyet olsun !
Sürprizli Hamsi Sarma tarifinin püf noktası nedir?
İç harcı güzel harmanlamaya özen gösterin. Balıkla kapladığktan sonra elinizle bastırarak balık sarmanızı sıkıştırıp yassılaştırın. Daha kolay ve eşit kızaracak, iç harca iyi işleyecektir. İç harcın pişmesi gerekmiyor. Fakat balığın dışı nar gibi kızarmalı.